Afgelopen zondag, 16 augustus 2020, werd voor het eerst in Corona-tijd weer een kerkdienst gehouden waarbij bezoekers (gemeenteleden en gasten) weer welkom zijn.

Natuurlijk was het even wennen, en is het ongezellig dat we op afstand van elkaar moeten zitten. Maar het was ook goed om elkaar weer te zien, en het gemeente-zijn aan den lijve te kunnen ervaren.

We hebben het geluk dat we een grote kerkzaal hebben, waarin het normale aantal aanwezigen ook nu past, zij het met een andere opstelling. Het is dan ook niet nodig om plaatsen te reserveren en/of een roulatiesysteem te hebben. Natuurlijk scheelt het ook, dat het op het ogenblik vakantietijd is, waardoor er sowieso minder gemeenteleden aanwezig waren dan normaal, maar er waren nog ruim voldoende plaatsen over. |
Dat zal overigens ook te maken hebben met de keuze van een aantal gemeenteleden om thuis de dienst te volgen, omdat zij in de risicogroep zitten. Voor hen zal het extra moeilijk zijn geweest, dat anderen wel konden gaan en zij nog niet. In gedachten hebben we met hen meegeleefd.

Zingen in de kerk is een spannend punt. In de Rehobothkerk is ervoor gekozen om de mogelijkheid te bieden om te zingen, mits diegene een mondkapje draagt. Mensen die dat niet willen, kunnen meeneuriƫn of in hun hart meezingen.

We hebben er vertrouwen in dat we de komende tijd door kunnen gaan met de kerkdiensten op deze aangepaste wijze. Daarnaast blijven de online kerkdiensten, zoals in de afgelopen tijd gebruikelijk, thuis te volgen.