zingenMuziek is één van de mooiste gaven die de Heere aan ons heeft gegeven. Iedereen kent wel het genieten van een heel mooi lied. Wanneer je dat lied zelf zingt, is dat nog meer zo. “Zingen is twee keer bidden”, heeft Augustinus ooit gezegd. Hij bedoelde daarmee te zeggen dat je er met ziel en lichaam aan mee doet. In het zingen hebben we contact met God en met elkaar.

Zingen gebeurt op meerdere momenten tijdens de kerkdiensten. De boeken waaruit wij zingen zijn Het Liedboek van de Kerken, Nieuwe Psalmberijming en Oude Psalmberijming.

In de Voorhof, de ruimte waar je binnenkomt in de Rehobothkerk, staan zangbundels voor gasten, zodat iedereen mee kan zingen. Met behulp van de beamer wordt een overzicht geprojecteerd van de liederen die we in de dienst zingen.